Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Azi e o zi ciudata pentru tine. De dimineata iti doresti sa nu te deranjeze nimeni, iar pe seara iti vei dori sa scapi de plictiseala.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cand forma lunii este de secera (in forma literei C) luna este in descrestere, iar cand este in forma convexa (in forma literei D) luna este in crestere. Litera descrie exact invers faza lunii (D - Crestere, C - Descrestere).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intorcandu-se de la coasa cu caruta plina, Vasile isi mana de zor calul "ajutat" de bici. La un moment dat, satul de atata cotonogeala, calul se opreste in drum , se intoarce catre Vasile si, cu o privire plina de expresivitate, ii spune: "Mai Vasile, da-o ma-n colo de treaba! Dai in mine ca intr-o vita. Nu te gandesti ca sunt si eu din carne, ca simt fiecare lovitura si sufar enorm." Auzindu-si calul vorbind, ingrozit, Vasile arunca haturile din maini si o rupse la fuga peste fanete livid la fata. Credinciosul lui caine ii urma indeaproape. La un moment dat, obosit, Vasile se opri si se aseza pe o piatra. La scurt timp sosi si cainele care, gafaind, ii spuse: "Ba Vasile, sa fiu al dracului , ce m-a speriat calul ala cand a inceput sa vorbeasca!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

TRUNCH_ AT


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult