Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Ai posibilitatea sa te implici in noi activitati, care ti-ar putea aduce satisfactii. Ai multe idei si planuri, dar cel mai bine ar fi sa astepti momentul potrivit pentru a le pune in practica.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Bobul de fasole este toxic, mai ales fasolea rosie. Boabele de fasole contin o substanta toxica numita fitohemaglutinina. Consumul a doar 5 boabe crude poate duce la greata, voma si diaree; efectele trec dupa 4-5 ore. Din aceasta cauza, fasolea trebuie fiarta pentru cel putin 10 minute pentru a se distruge fitohemaglutinina. Aceeasi toxina este continuta si de plantele tinere de fasole si de alte plante cu boabe. De asemenea, fasolea mai contine si o serie de inhibitori ai tripsinei, o enzima secretata de pancreas care ajuta la digestia usoara a hranei consumate.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Ce mai faci, draga mea?
- Sunt suparata! Iubitul meu m-a jignit grav!
- Serios?
- L-am rugat sa-mi dea 250 de lei ca sa ma duc la un
cabinet de infrumusetare, iar el s-a uitat la mine lung si
mi-a dat 500!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

VALIDITAT_ A


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "VALIDITATEA"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 decembrie 1910
Primul zbor experimental din lume al unui avion cu reactie

Henri Coanda


Are loc, la Ussy-les-Moulineaux, langa Paris, primul zbor experimental din lume al unui avion cu reactie, inventat si pilotat de Henri Coanda. La 16 decembrie 1910 inginerul si inventatorul roman Henri Coanda a efectuat primul zbor experimental din lume al unui avion cu reactie, de inventie proprie (biplanul “Coanda”). Premiera mondiala a avut loc cu ocazia celui de-al doilea Salon International de Aeronautica, de la Issy les Moulineaux, linga Paris, Franta. Inventia avionului cu reactie, a facut ca Henri Coanda sa intre in istoria aviatiei mondiale si ca pionier al aviatiei cu reactie. Descopera mai multe informatii despre Henri Coanda in sectiunea Enciclopedie din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult