Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Din punct de vedere sentimental, stai destul de bine si te simti capabil/a sa ai o relatie bazata pe respect si dragoste. Totusi, inainte de a face declaratii de dragoste siropoase, gandeste-te si daca partenerul/partenera apreciaza astfel de gesturi.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Busola indica doar polii magnetici, nu si cei geografici. Nordul geografic este punctul cel mai nordic al Pamantului si e stabilit in urma miscarii de rotatie a Pamantului fiind plasat pe axa de rotatie (Polul Nord). Din acest motiv Nordul geografic e stabil in timp. Nordul magnetic (cel indicat de busola) e stabilit in functie de magnetismul Pamantului (liniile campului magnetic care converg) si nu este stabil in timp; de asemenea, Nordul magnetic NU se afla intr-o pozitie precisa. Polul Nord magnetic se afla la o distanta de aproximativ 1.600 de km mai la sud de cel geografic, in nordul Canadei (Golful Hudson) si se aproximeaza ca s-a miscat mai mult de 1.000 de km catre Siberia, potrivit Universitatii Oregon State. Declinatia se micsoreaza cu aproape 1 grad, la fiecare 7 ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmii:
1)Culmea nesimtiri:Sa inbingi o baba pe scari si s-o intrebi de ce se grabeste.
2)Culmea dresajului:Sa dresezi un catel de usturoi.
3)Culmea navigari:Sa navighezi pe net cu titanicul.
4)Culmea tupeului:Sa te caci la cineva in curte si sa-i ceri si hartie igienica.
5)Culmea sportului:Sa alergi singur si sa iesi pe locul 2.

Bancuri:
1)Nu speriati struti!Podeaua cimentata.
2)Cum tine un canibal cura de slabire?Mananca pitici.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

CONF_ _ IONA_ A


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "CONFESIONALA"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

17 februarie 1866
Si-a inceput activitatea Banca Romaniei

La 17 februarie 1866, pe baza decretului lui Alexandru Ioan Cuza din 1865, a inceput sa functioneze Banca Romaniei, constituita prin transformarea filialei din Bucuresti a Banque Imperiale Ottomane; primul presedinte al bancii a fost Ion Ghica (17 februarie/2 martie).

› vrei mai mult