Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Lumina produsa in interiorul licuricilor este o lumina care nu emite caldura decat in procent foarte mic, lumina pura fiind cea care domina reactia chimica, aceasta fiind in procent de peste 95%. Un bec emite 90% din energie sub forma de caldura si numai 10% ca lumina. Daca licuriciul ar produce atat de multa caldura cum produce un bec, atunci cand s-ar aprinde s-ar incinera singur. Licuricii produc lumina printr-o reactie chimica eficienta numita chemiluminiscenta care le permite sa straluceasca fara a emite si energie termica.
› vrei mai multBancul zilei
Un taran, mergand pe ogor, vede pe jos un pestisor de aur. Cum se zbatea pestisorul pe uscat, minune mare, incepe sa vorbeasca:
- Tarane, fie-ti mila de mine, arunca-ma te rog in balta aia, ca eu sunt regele pestisorilor si ti-oi da tot ce vrei.
- ...
- Te rog frumos, tarane, arunca-ma in apa ca ti-oi da toate bogatiile pamantului!
- ...
- Indura-te tarane, o sa-ti dau cel mai frumos palat din lume sa stai in el!
Cu naduf si indesat, taranul nostru puse calciiul pe pestisor si il strivi in tarana.
- Ma, pe cine faci tu taran?!
Shop Clopotel.ro
![Papusa Barbie Career, Profesoara HBW97](https://noriel.ro/media/catalog/product/0/8/0887961676563_papusa_barbie_career_profesoara_fwk90_1_.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
M_ GH_ _ R_ Z_ RE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
![Papusa Barbie Career, Profesoara HBW97](https://noriel.ro/media/catalog/product/0/8/0887961676563_papusa_barbie_career_profesoara_fwk90_1_.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".