Distractie
Horoscopul zilei
Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)
In aceasta dimineata nu ai chef de nimic. Si totusi apropiatii ti-au facut deja programul. Fa un dus revigorant si obisnuieste-te cu ideea ca trebuie sa intri in jocul lor.
› vrei zodia taCultura generala
Bobul de fasole este toxic, mai ales fasolea rosie. Boabele de fasole contin o substanta toxica numita fitohemaglutinina. Consumul a doar 5 boabe crude poate duce la greata, voma si diaree; efectele trec dupa 4-5 ore. Din aceasta cauza, fasolea trebuie fiarta pentru cel putin 10 minute pentru a se distruge fitohemaglutinina. Aceeasi toxina este continuta si de plantele tinere de fasole si de alte plante cu boabe. De asemenea, fasolea mai contine si o serie de inhibitori ai tripsinei, o enzima secretata de pancreas care ajuta la digestia usoara a hranei consumate.
› vrei mai multBancul zilei
Ursul megea prin padure cu o lista in mana si se intalneste cu lupul care il intreaba:
- Ce ai acolo ursule?
- Aaa....lista cu aia pe care vreau sa-i mananc astazi!
- Sunt si eu acolo?
- Da, pe locul 45...
- Ahhh...Stai numai sa-mi iau ramas bun de la familie.
Isi ia lupul ramas bun si ursul il mananca. Apoi se intalneste cu vulpea si povestea se repeta, aceasta fiind pe locul 22. Dupa un timp se intalneste cu iepurasul care il intreaba:
- Ce ai acolo?
- Lista cu aia care ii mananc astazi.
- Sunt si eu pe lista?
- Da, pe locul 2!
- Ahh...Si nu poti sa ma stergi?
- Hmmm...Ba da!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
RECH_ Z_ _ OR_ U
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "RECHIZITORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
6 februarie 2001
Ziua mondiala fara telefonul mobil
La 6 februarie 2001 a avut loc prima editie a Zilei mondiale fara telefon mobil, o initiativa a scriitorului francez Phil Marso care a dorit sa extinda, in acest fel, dezbaterea lansata in romanul sau umoristic publicat cu doi ani inainte si intitulat "Asasinul de portabile fara un mobil aparent" (Tueur de portable sans mobile apparent). Conform propriilor spuse, Phil Marso recunoaste utilitatea dispozitivelor mobile de comunicare, insa doreste sa atraga atentia asupra pericolelor pe care folosirea excesiva si dependenta creata de acestea le pot avea in special asupra tinerilor, dar si societatii in general, citat de site-ul mobilou.info.
Testeaza-ti cunostintele in testul: Trivia: Telefonul mobil