Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Batalia pentru Normandia este considerata cea mai mare operatiune amfibie din istorie. A fost purtata in 1944 intre fortele germane si fortele Aliatilor ca parte a celui de-al Doilea Razboi Mondial. Operatiunile militare, cunoscute sub denumirea de Batalia pentru Normandia, au necesitat implicarea unui numar urias de soldati, aproape 3 milioane, care au traversat Canalul Manecii din Anglia pana pe plajele franceze ale Normandiei. Debarcarea din Normandia a fost una dintre cele mai importante operatiuni militare din al Doilea Razboi Mondial. De reusita acestei operatiuni a depins infrangerea Germaniei naziste, dar costurile victoriei uneia dintre cele mai mari batalii din istorie s-au tradus in pierderi de vieti omenesti colosale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

intr-o scoala se aude un zgomot teribil dintr-o clasa.Directorul intra in clasa si vede ingrozot cum toata lumea tipa,se bate,unii erau urcati pe banci.Directorul se repede la cel mai galagios si il da afara din sala.Se face dintr-o data liniste.
-unde este profesorul vostru?
-tocmai l-ati dat afara...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

REPREZE_ T_ TI_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

7 septembrie 1936
Ultimul lup marsupial de pe Terra

La 7 septembrie 1936 "Benjamin", ultimul lup marsupial, moare la Gradina Zoologica Beaumaris din Hobart, Australia, probabil din cauza neglijentei - indepartat din mediul sau natural, a fost expus vremii neobisnuit de capricioase din acea perioada: temperaturi ridicate ziua si foarte scazute noaptea. Decesul acestui lup marsupial este sinonim cu stingerea acestei subspecii. Lupul marsupial a fost unul din cele mai mari carnivore marsupiale ale timpurilor moderne. Nativ Australiei, Tasmaniei si Noii Guinee, acesta era ultimul membru al genului sau, Thylacinus, fosile apartinand speciilor inrudite gasindu-se incepand cu sedimentele din Miocen. 

› vrei mai mult