Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Esti foarte concentrat/a pe activitatile tale si uiti sa mai interactionezi cu familia. Un pic de comunicare nu strica cu fratele, sora, tata sau mama.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Planeta Mercur NU are atmosfera. Cu cat un corp ceresc e mai mic cu atat sunt mai mici sansele sa aiba atmosfera. Se intampla asta pentru ca forta de atractie este mica, adica atomii si molecule de gaz pot zbura in spatiu deoarece corpul ceresc nu ii poate mentine acolo, asa cum se intampla pe Pamant. Atunci cand NASA lanseaza o racheta in spatiu, aceasta trebuie sa atinga o viteza minima pentru a putea scapa de gravitatia Pamantului. Rachetele care nu ating aceasta viteza minima, numita viteza de evadare, cad inapoi pe Pamant. Orice obiect care se deplaseaza cu o viteza egala sau mai mare decat viteza de evadare, poate scapa si ajunge in spatiu. Gravitatia atrage inapoi orice obiect care se deplaseaza mai incet decat viteza de evadare. Viteza de evadare a Pamantului este de aprox. 11 km pe secunda. Avand o gravitatie mai mica, viteza de evadare a planetei Mercur este de aprox. 4 km pe secunda. Prin urmare, este mult mai usor sa ajungi in spatiu de pe Mercur, decat de pe Pamant. Din cauza aceasta cerul este negru tot timpul iar stelele se pot observa si pe timpul zilei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

kulmea usturimii
sa te dai pe un topogan de lame shi sa pici intr-un bazin plin cu spirt

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ AGHIARIZAR_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

14 decembrie 2000
Se inchide definitiv centrala nucleara de la Cernobil

La 14 decembrie 2000 se inchide definitiv centrala nucleara de la Cernobil. Aici, la 26 aprilie 1986, a avut loc cel mai mare accident nuclear din istorie, la unul dintre reactoarele centralei a avut loc o grava avarie, in urma careia s-au produs puternice radiatii, cu implicatii ecologice resimtite si astazi (specialisti apreciaza ca intensitatea radiatiilor a fost echivalenta cu 500 de bombe de la Hiroshima). Testeaza-ti cunostintele despre accidentul nuclear de la Cernobil in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Cernobil

› vrei mai mult