Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Azi vei merge cu familia sau prietenii in parc sau la picnic, respectand, desigur, regulile de igiena si distantare. Acest lucru iti va incarca bateriile pentru saptamana ce urmeaza, chiar daca relaxarea nu mai este cum era odata.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anul 1912 se scufunda Titanicul, cea mai mare nava maritima de pasageri la acea vreme. Un numar mare de barbati au murit din cauza protocolului "femeile si copiii intai". Cele mai multe dintre barcile de salvare nu au fost ocupate la capacitatea lor maxima, acestea ramanand mai mult goale. Prima barca a fost lansata cu numai 12 pasageri, desi barcile fusesera testate pentru greutatea a 70 de barbati. In urma naufragiului si-au pierdut viata 1514 persoane din 2228 in unul din cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O batrana intra in cabinetul doctorului:
- Doctore, zice baba, nu stiu ce sa ma fac, de la o vreme am gaze la stomac, trag vanturi tot timpul. Noroc ca le trag fara zgomot, si chiar fara miros. orisicat, e deranjant. Uite, de cand am intrat in biroul dumitale, am tras cel putin 10 bucati.
Doctorul ii da niste pastile si ii zice:
- Luati pilulele astea de 3 ori pe zi si veniti luni la control.
Vine baba dupa o saptamana si zice:
- Nu stiu ce mi-ati dat, dar acum "vanturile" mele put ingrozitor, insa au ramas la fel de silentioase.
- OK, zice doctorul, acum ca v-am degajat sinusul si stiu sigur ca nu aveti coronavirus, hai sa vedem ce putem face cu timpanul...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

TR_ _ CH_ _ T


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

6 octombrie 1408
Atestarea documentara a municipiului Iasi

La 6 octombrie 1408 are loc atestarea documentara a municipiului Iasi intr-un document emis de domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun, un privilegiu comercial acordat la 6 octombrie 1408. in 1564, domnitorul Alexandru Lapusneanu a mutat aici capitala Moldovei de la Suceava. Intre 1565 si 1859, orasul a fost capitala Moldovei, apoi, intre 1859 si 1862, atat Iasi cat si Bucuresti au fost capitalele de facto ale Principatelor Unite ale Moldovei si Valahiei. In 1862, cand uniunea celor doua principate a devenit deplina sub numele de Romania, capitala tarii a fost stabilita la Bucuresti.

› vrei mai mult