Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Ti-e gandul numai la distractie. Totusi ar trebui sa te gandesti si la scoala, la colegi sau la felul cum se vor desfasura activitatile de la clasa.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Batalia de la Waterloo s-a dovedit a fi batalia cruciala care a decis soarta lui Bonaparte si a imperiului sau. Astfel, prin batalia din 18 iunie 1815 se pune capat seriei de razboaie revolutionare si napoleoniene care cuprinsesera Europa; in acelasi timp, ea reprezinta sfarsitul primului Imperiu Francez si al carierei lui Napoleon. De asemenea, desi invingatorii nu aveau cum sa stie acest lucru la momentul respectiv, batalia pe care tocmai o castigasera avea sa fie ultima mare batalie a secolului al XIX-lea, dupa ea instaurandu-se pacea europeana generala care avea sa dureze (cu exceptia razboaielor locale, din Europa de Est) pana la izbucnirea Primului Razboi Mondial.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula il intreaba pa taicasau.
-Tati de ce vi acasa tarziu mirosind a parfum de femeie?
-Lucrez la o fabrica de parfumuri.
-Eu credeam a lucrezi pe santier.
-Mau dat afara.
-De ce?
-Din cauza crizei financiare.
-Dar de ce vi tarziu?
-Lucrez peste program.
-Tati de ce o inseli pe mama?
-Pentru ca am gasit una mai buna.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DOMIN_ _ I_ NE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

11 octombrie 1818
Voievodul Tarii Romanesti, Ioan Gheorghe Caragea paraseste domnia

La 11 octombrie 1818 ( 29 septembrie 1818 dupa calendarul vechi) voievodul Tarii Romanesti, Ioan Gheorghe Caragea paraseste domnia. A devenit faimos pentru felul cum a parasit domnia, pentru codul de legi din Valahia care ii poarta numele (Legiuirea Caragea), pentru politicile sale fiscale excesive, dar si pentru masurile efective luate importriva unei mari epidemii de ciuma bubonica, izbucnita in anul 1813, la un an de la urcarea sa pe tron (Ciuma lui Caragea). Cat timp s-a aflat pe tronul Tarii Romanesti, Caradja a reusit sa stranga o avere uriasa. Temandu-se de o interventie a turcilor, Caradja a fugit din tara. Toate podurile de la Bucuresti la Brasov au fost distruse, ca nicio forta urmaritoare sa nu-l mai ajunga. Caradja isi pregatise cu grija fuga, trimitand din timp mari sume de bani in Elvetia si Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei. Dupa cateva saptamani de la intrarea in Brasov, Caradja si apropiatii sai au plecat catre Peninsula Italica si s-au stabilit la Pisa. A donat mari sume de bani miscarii nationale grecesti Eteria, cat si terenuri orasului Atena, unde si-a petrecut restul vietii, traind din averea acumulata in tara Romaneasca. Sursa: Wikipedia

› vrei mai mult