Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Este o zi minunata pentru tine chiar daca este posibil sa mai primesti si o veste proasta. Azi vei vedea doar partea plina a paharului, asa cum spune o vorba din batrani.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Melcii africani uriasi reprezinta cea mai mare specie de melci de pe planeta, avand cochilii ce pot creste pana la 30 de centimetri in lungime si 15 centimetri in diametru. Apetitul lor insatiabil pentru orice tip de plante si fructe ii transforma pe melcii uriasi in daunatori redutabili ai teritoriului in care se afla. Nu se dau in laturi de la a consuma nici macar tencuiala si vopseaua de pe peretii cladirilor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cum impusti un elefant albastru?.....Cu pusca pentru elefanti albastri!!........Cum impusti un elefant rosu?.....Il bati pina se invineteste, se face albastru si il impusti cu pusca pentru elefanti albastri!!.......Cum impusti un elefant verde?.....Ii spui un banc porcos, se inroseste, il bati pina se invineteste, se face albastru si il impusti cu pusca pentru elefanti albastri!!.......Cum impusti un elefant galben?........ Il urci pe un vapor, i se face rau si se inverzeste,Ii spui un banc porcos, se inroseste, il bati pina se invineteste, se face albastru si il impusti cu pusca pentru elefanti albastri!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ OMINATIUN_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult