Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Vei incepe aceasta zi a saptamanii dornic/a sa muti muntii din loc, totusi, acest elan ti se va taia. Daca simti, ca anumite elemente nu iti fac bine, nu mai pierde timpul, delimiteaza-te de ele!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Busola indica doar polii magnetici, nu si cei geografici. Nordul geografic este punctul cel mai nordic al Pamantului si e stabilit in urma miscarii de rotatie a Pamantului fiind plasat pe axa de rotatie (Polul Nord). Din acest motiv Nordul geografic e stabil in timp. Nordul magnetic (cel indicat de busola) e stabilit in functie de magnetismul Pamantului (liniile campului magnetic care converg) si nu este stabil in timp; de asemenea, Nordul magnetic NU se afla intr-o pozitie precisa. Polul Nord magnetic se afla la o distanta de aproximativ 1.600 de km mai la sud de cel geografic, in nordul Canadei (Golful Hudson) si se aproximeaza ca s-a miscat mai mult de 1.000 de km catre Siberia, potrivit Universitatii Oregon State. Declinatia se micsoreaza cu aproape 1 grad, la fiecare 7 ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Era pe vremea lui Ceausescu si toti aveau in biroul lor cate un tablou cu Ceausescu. In camp tot se fura varza, ca paznicul nu era bun si iepurele care fura varza era cam nazdravan. Angajeaza alt paznic si prinde iepurele nazdravan. Ca sa se razbune pe iepure, paznicul il agata intr-un cui langa tabloul lui Ceausescu.
Iepurasul nazdravan, vazandu-l pe Ceausescu langa el, il intreba fara sa stea prea mult pe ganduri:
-Si pe tine te-a prins la varza?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

RE_ _ IZI_ _ RI_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "RECHIZITORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 aprilie 1983
Ziua internationala a monumentelor si siturilor

Ziua internationala a monumentelor si siturilor se sarbatoreste anual pe 18 aprilie, la initiativa  ICOMOS - Comitetul International al Monumentelor si Siturilor, propunerere facuta in 18 aprilie 1982, ea fiind apoi aprobata la Conferinta Generala UNESCO din 1983. Aceasta celebrare ofera posibilitatea constientizarii de catre public atat a diversitatii patrimoniului la nivel mondial, cat si a vulnerabilitatii acestuia si, in consecinta, a eforturilor necesare pentru protectia si conservarea sa.

› vrei mai mult