Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Ai posibilitatea sa te implici in noi activitati, care ti-ar putea aduce satisfactii. Ai multe idei si planuri, dar cel mai bine ar fi sa astepti momentul potrivit pentru a le pune in practica.

› vrei zodia ta

Cultura generala

60 de grade este unul dintre unghiurile cele mai "mortale" care pot sa existe, atunci cand un meteorit loveste o planeta, pentru ca sub aceasta inclinatie este posibila ejectarea in atmosfera a celei mai mari cantitati de materiale, la o viteza suficient de mare pentru a inghiti planeta sub un nor de gaze si praf. Foarte probabil asta s-a intamplat cand au disparut dinozaurii. Miliarde de tone de sulf au fost ejectate, formand in atmosfera aerosoli care au blocat razele Soarelui, reducand procesul de fotosinteza si cauzand o racire a climei, provocand astfel o "iarna nucleara" si extinctia in masa a dinozaurilor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmii:
1)Culmea nesimtiri:Sa inbingi o baba pe scari si s-o intrebi de ce se grabeste.
2)Culmea dresajului:Sa dresezi un catel de usturoi.
3)Culmea navigari:Sa navighezi pe net cu titanicul.
4)Culmea tupeului:Sa te caci la cineva in curte si sa-i ceri si hartie igienica.
5)Culmea sportului:Sa alergi singur si sa iesi pe locul 2.

Bancuri:
1)Nu speriati struti!Podeaua cimentata.
2)Cum tine un canibal cura de slabire?Mananca pitici.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ OMINA_ I_ NE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult