Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


O zi ca aceasta rar ti se intampla sa o ai, pentru ca vei fi mai sociabil/a ca de obicei. Vei radia cu energie pozitiva.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Planeta Mercur NU are atmosfera. Cu cat un corp ceresc e mai mic cu atat sunt mai mici sansele sa aiba atmosfera. Se intampla asta pentru ca forta de atractie este mica, adica atomii si molecule de gaz pot zbura in spatiu deoarece corpul ceresc nu ii poate mentine acolo, asa cum se intampla pe Pamant. Atunci cand NASA lanseaza o racheta in spatiu, aceasta trebuie sa atinga o viteza minima pentru a putea scapa de gravitatia Pamantului. Rachetele care nu ating aceasta viteza minima, numita viteza de evadare, cad inapoi pe Pamant. Orice obiect care se deplaseaza cu o viteza egala sau mai mare decat viteza de evadare, poate scapa si ajunge in spatiu. Gravitatia atrage inapoi orice obiect care se deplaseaza mai incet decat viteza de evadare. Viteza de evadare a Pamantului este de aprox. 11 km pe secunda. Avand o gravitatie mai mica, viteza de evadare a planetei Mercur este de aprox. 4 km pe secunda. Prin urmare, este mult mai usor sa ajungi in spatiu de pe Mercur, decat de pe Pamant. Din cauza aceasta cerul este negru tot timpul iar stelele se pot observa si pe timpul zilei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula, la mare, este cazat la un hotel de o stea. In prima dimineata este trezit din somn la ora 7.
- Vreau sa mai dorm! ii spuse el somnoros cameristei.
La ora 8 este iar trezit din somn.
- Ce naiba mai aveti?Nici in concediu nu ma lasati sa dorm?
- Avem nevoie de cearsafuri, ca se serveste micul dejun si le folosim ca fete de masa!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

RE_ RE_ EN_ A_ _ V


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

8 august 1769
Descoperirea cometei Messier

La 8 august 1769 astronomul francez Charles Messier descopera cometa 1769 Messier. Charles Messier a fost un eminent vânator de comete, el reusind sa descopere nu mai putin de 20 de comete. 13 dintre ele ii poarta numele, Messier fiind recunoscut ca primul descoperitor al lor. in prezent, Messier este cunoscut mai cu seama prin Catalogul Messier, un catalog care cuprinde 110 corpuri ceresti: galaxii, roiuri stelare si nebuloase. Pentru multe dintre aceste obiecte Messier a fost primul care le-a observat. Un crater de pe luna si asteroidul 7359 Messier ii poarta numele. Descopera mai multe informatii despre comete in sectiunea Enciclopedie din site-ul clopotel.ro


Cometa Halley

› vrei mai mult