Distractie
Horoscopul zilei
Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)
Azi vei cunoaste pe cineva deosebit. Va trebui sa lasi timiditatea la o parte si sa te comporti la fel cum o faci cu cei mai buni prieteni.
› vrei zodia taCultura generala
Jules Verne a fost impuscat accidental in picior de nepotul sau, motiv pentru care a schiopatat tot restul vietii sale si a fost nevoit sa poarte un baston.
› vrei mai multBancul zilei
Copilul unor evrei nu invata deloc matematica. Dupa ce au incercat diverse lucruri, au decis sa-l inscrie la o scoala catolica. Dupa prima zi de scoala, copilul vine acasa, mananca putin si se grabeste in camera lui, unde incepe sa rasfoiasca la culegeri si sa rezolve probleme. Seara coboara doar cat sa manance, sterge repede farfuria si se repede in camera unde reia studiul. Si tot asa pana la prima lucrare de control. Cand vin rezultatele lucrarii, acesta duce foaia cu testul acasa si o lasa pe masa din sufragerie. Parintii sunt uluiti sa vada ca luase punctaj maxim, asa ca vor sa afle cum a reusit:
-Calugaritele te-au facut sa inveti matematica?
-Nu!
-Preotii?
-Nu!
-Monitorizarea stricta?
-Nu!
-Dar atunci ce?
-Cand am intrat pentru prima data in scoala, am vazut chiar la intrare poza unui tip batut in cuie. Asa am stiut imediat ca astia de la scoala catolica nu glumesc!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ OMIN_ TIUNE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "DOMINATIUNE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane
La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.
Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.