Distractie
Horoscopul zilei
Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)
Azi vei cunoaste pe cineva deosebit. Va trebui sa lasi timiditatea la o parte si sa te comporti la fel cum o faci cu cei mai buni prieteni.
› vrei zodia taCultura generala
In perioada umanismului, indugentele constau in plati ale credinciosilor catre Biserica romano-catolica in vederea iertarii pacatelor in urma spovedaniei. Aceste plati inlocuiau toate pedepsele date de preot.
› vrei mai multBancul zilei
Gicu are nevoie de cateva zile libere de la serviciu si ca sa-l induplece pe sef sa i le acorde s-a gandit sa faca pe nebunul.
Ajunge mai devreme la munca si se agata de tavan cu picioarele in sus.
O colega de birou, blonda, l-a observat cocotat si l-a si intrebat ce face.
- Ma dau drept bec ca sa iau cateva zile libere.
Apare seful in birou si il intreaba ce face cocotat acolo.
- Sunt un bec luminos! exclama Gicu.
- Ai inceput sa deviezi, omule! Iti dau o saptamana libera ca sa-ti revii la normal. Cum a auzit asta Gicu sare jos si iese din birou.
Colega blonda da sa plece si ea dar seful o intreaba:
- Unde te duci, colega?
- Imi pare rau, sefu', dar nu pot sa lucrez pe intuneric!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
DOMIN_ TIUN_
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "DOMINATIUNE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane
La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.
Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.