Distractie
Horoscopul zilei
Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)
Azi e o zi ciudata pentru tine. De dimineata iti doresti sa nu te deranjeze nimeni, iar pe seara iti vei dori sa scapi de plictiseala.
› vrei zodia taCultura generala
Planeta Neptun nu este vizibila cu ochiul liber. Printr-un telescop sau binoclu puternic, Neptun poate fi observat ca un mic disc albastru, aspectul fiind similar cu cel al lui Uranus.
› vrei mai multBancul zilei
ERAU LA TARA BULA STRULA SI BRANZA.MAMA LOR II SPUNE LU BULA:
-BULA DRAGA,DUTE SI CUMPARA ULEI SI SALAM DIN COMUNA ALATURATA DAR SA NU O IEI PRIN PADUREA DRACULUI CA ESTE VRAJITOAREA CARE PROSTESTE COPII SI LE FURA BANII!
-BINE MAMA NU O IEU PE ACOLO!
BULA SE DUCE EXACT PRIN PADURE SE INTALNESTE CU VRAJITOAREA ACEASTA II IA BANII SI-L FACE PE BULA SA SPUNA LA INFINIT''EU EU...''
LA FEL PATESC SI STRULA SI BRANZA DAR PE STRULA IL FACE SA SPUNA ''PT.O LINGURA DE FASOLE...'' SI BRANZA SPUNEA ''UN CURCAN MARE SI PROST...''
VAZAND MAMA LOR ASTA VREA SA SE DUCA LA VRAJITOARE SA-I FACA ODRASLELE LA LOC.PE DRUM A AVUT LOC O CRIMA SI UN POLITIST ERA ACOLO CA SA ANCHETEZE CAZUL.IL INTREBA PE BULA:
-CINE A FACUT ASTA?
-EU EU EU EU EU EU...!!!
-DE CE ?
-PENTRU O LINGURA DE FASOLE...!!!
-DREPT CINE MA IEI TU ?
-UN CURCAN MARE SI9 PROST...!!!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ AG_ _ A_ _ ZA_ _
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti
La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.