Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Se estima prin anul 2009 ca pe glob mai traiesc circa 3.000 de urangutani si 1.500 de gorile. Oare acum, cate astfel de specimene mai exista?

› vrei mai mult

Bancul zilei

Merge un trabant pe strada. La vitaza de 30 km la ora i se strica, asa ca face semn la masini sa-l ia si pe el.
Vine un jaguar.
-Vrei sa te trag? Intreaba soferul.
-Desigur, dar sa nu mergi cu mai mult de 40 km/ora, caci te voi claxona.
Merge masina cu 10 km/h, cu 30 km/k, cu 50 km/h. Trece un Lamborghini pe langa. Vum!
Soferul jaguarului se enerveaza merge cu 300 la ora. Trabantul claxoneaza.
Un ziarist vede intamplarea, suna ziarul si spune:
-N-o sa credeti ce am vazut. Un Jaguar si un lamborghini se intreceau cu 300 la ora, iar un trabant claxona din spate sa-i depaseasca.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea



VALIDITATEA



Felicitari!!!  Ai castigat!!!


Joaca din nou

Chestii distractive

Evenimentele zilei

24 ianuarie 1946
Eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa

Bomba nucelara
Pe 24 ianuarie 1946
Adunarea Generala a ONU adopta prima rezolutie. Aceasta se refera la utilizarea in scopuri pasnice a energiei atomice si eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa. Armele nucleare s-au folosit impotriva oamenilor in anul 1945, in jurul incheierii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand SUA au aruncat cate o bomba atomica cu fisiune asupra oraselor japoneze Hiroshima si Nagasaki. Primul eveniment a avut loc in dimineata zilei de 6 august 1945.  Al doilea eveniment a avut loc dupa trei zile, la 9 august 1945. Folosirea acestor 2 bombe, din care a rezultat moartea imediata a aproximativ 100.000 – 200.000 de oameni (majoritatea civili) si chiar si mai multi cu trecerea timpului, a fost si ramane controversata. Criticii spun ca a fost un act de omucidere in masa inutil, in timp ce altii sunt de parere ca de fapt s-a limitat numarul de victime de ambele parti prin grabirea sfarsitului razboiului si evitarea unor lupte sangeroase pe teritoriul Japoniei; de asemenea se aduce argumentul reducerii inaintarii sovietice (si comuniste) in Asia drept una din consecintele acestor bombe.

› vrei mai mult