Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Romanii au inventat felicitarea (vederea). Cateva exemple au fost gasite in sapaturile arheologice langa zidul lui Adrian, in Anglia. Una a fost o invitatie la o zi de nastere, alta a fost o cerere pentru ca cineva din Roma sa trimita soldatilor mai multi ciorapi si lenjerie in Anglia!

› vrei mai mult

Bancul zilei

Matusa il roaga pe Bula sa mearga la cumparaturi si sa ia niste bomboane. Ii spune niste reguli de circulatie: la dreapta la stanga, la dreapta la stanga,intalnesti o biserica, te inchini la ea ca asa e frumos,la dreapta la stanga, la dreapta la stanga, intalnesti niste babute, dai sarut-mana ca asa e frumos, la dreapta la stanga, la dreapta la stanga, intalnesti o cusca cu caini, dai cu piciorul sa nu te muste, la dreapta la stanga, la dreapta la stanga, intalnesti o groapa, o ocolesti sa nu cazi in ea, la dreapta la stanga, la dreapta la stanga, intalnesti magazinul, apesi pe buton si vanzatoarea iti aduce bomboanele, ei ai inteles ? Bula zice traseul: la tranga la tranga, la tranga la tranga, intalnesc o biserica, dau sarut-mana ca asa e frumos,la tranga la tranga, la tranga, intalnesc niste babute, ma inchin la ele ca asa e frumos, la tranga la tranga, la tranga, intalnesc cusca cu caini, ii ocolesc sa nu cad in ei, la tranga la tranga, la tranga, intalnesc o groapa, dau cu piciorul sa nu ma muste, la tranga la tranga, la tranga, intalnesc magazinul, apas pe bomboane si vanzatoarea imi aduce butonul !

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

REPRE_ E_ TATIV


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 noiembrie 1928
Ziua Radioului National

Radio


Sarbatorita an de an la 1 noiembrie, Ziua radioului national marcheaza inaugurarea postului national de radio, in anul 1928. Astfel, la 1 noiembrie 1928, la ora 17.00, profesorul Dragomir Hurmuzescu, promotorul radiofoniei romanesti, care, ulterior, a devenit presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii de Difuziune Radiotelefonica, rostea primele cuvinte cu care a debutat prima emisiune radio: "Alo, Alo, aici Radio Bucuresti, Romania". Acesta a fost urmat de un recital de versuri compuse de Horia Furtuna, in care Radioul romanesc era definit "Un suflet nou". Prima crainica a fost Margareta Marinescu.

› vrei mai mult