Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


In aceasta dimineata nu ai chef de nimic. Si totusi apropiatii ti-au facut deja programul. Fa un dus revigorant si obisnuieste-te cu ideea ca trebuie sa intri in jocul lor.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Caracatita se poate camufla! Cea mai uimitoare linie de aparare este capacitatea sa de a se ascunde in vazul celor din jur. Cu ajutorul unei retele de celule de pigment si a muschilor de specialitate din pielea sa, caracatita poate potrivi aproape instantaneu culorile, modelele si chiar texturi ale imprejurimilor sale. Pradatorii cum ar fi rechinii, anghila sau delfinii inoata pe langa caracatite fara a le observa. Exista specii de caracatita care sunt capabile sa-si schimbe forma corpului pentru a imita alte animale. Unele pot sa desurubeze un capac sau chiar sa se strecoare prin locuri foarte greu acesibile, deoarece au capul foarte moale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi avocati care se plimbau prin padure au atras atentia unui urs fioros. Ursul i-a observat si a inceput sa se indrepte catre ei. Unul dintre avocati si-a deschis de indata servieta, a scos o pereche de adidasi si a inceput sa se incalte. Al doilea avocat l-a privit mirat si i-a spus:
- Esti nebun! N-ai cum sa alergi mai repede decat ursul!
- A, dar stiu asta! Ursii sunt mult mai rapizi decat oamenii. N-am nici o speranta ca voi putea vreodata sa intrec un urs.
- Ei, si daca stii asta, atunci de ce iti mai schimbi pantofii?
- Pai dupa cum gandesc eu, spune primul avocat, nu trebuie sa intrec ursul. Trebuie sa te intrec doar pe tine.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ RUN_ _ _ A_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

6 octombrie 1408
Atestarea documentara a municipiului Iasi

La 6 octombrie 1408 are loc atestarea documentara a municipiului Iasi intr-un document emis de domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun, un privilegiu comercial acordat la 6 octombrie 1408. in 1564, domnitorul Alexandru Lapusneanu a mutat aici capitala Moldovei de la Suceava. Intre 1565 si 1859, orasul a fost capitala Moldovei, apoi, intre 1859 si 1862, atat Iasi cat si Bucuresti au fost capitalele de facto ale Principatelor Unite ale Moldovei si Valahiei. In 1862, cand uniunea celor doua principate a devenit deplina sub numele de Romania, capitala tarii a fost stabilita la Bucuresti.

› vrei mai mult