Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Daca nu ai mai multa grija de sanatatea ta, s-ar putea ca problemele sa apara curand. Acorda mai multa atentie alimentatiei si nu uita sa faci sport! Nu mai lasa pe maine ce poti face azi!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pestele Luna este considerat cel mai prolific peste, femela sa putand produce pana la 300 milioane de icre. Insa numai o foarte mica parte din acestea vor ajunge sa produca alevini si prea putini alevini vor ajunge la maturitate. In lumea animala, risipa de material este o masura de prevedere pentru a asigura supravietuirea. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

Iepurasul dorea sa faca vreo 20 de clatite. avea ingridientele, toate in afara de tigaie. Se gandeste sa ceara de la urs.
Merge el in drum spre urs, prin padure, si se gandeste el "daca o sa vrea si ursul 5 clatite, lasa ca eu sunt mic, imi ajung 15, dar daca vrea 10, lasa ca imi ajung 10 , dar daca o sa vrea 15 sau chiar 20 ?"
Se tot gandeste asa, suparat , iepurasul si se enerveaza.
Ajunge la urs si-i spune pe un ton suparat :
- Ursule, tu ai tigaie ??
- Da !
- Spala-te pe cap cu ea !!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

DOMINATI_ N_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult