Distractie
Horoscopul zilei
Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)
Iti trece prin minte sa faci cateva activitati sportive, doar iti trece, inca nu stii daca le vei duce la bun sfarsit.
› vrei zodia taCultura generala
Bobul de fasole este toxic, mai ales fasolea rosie. Boabele de fasole contin o substanta toxica numita fitohemaglutinina. Consumul a doar 5 boabe crude poate duce la greata, voma si diaree; efectele trec dupa 4-5 ore. Din aceasta cauza, fasolea trebuie fiarta pentru cel putin 10 minute pentru a se distruge fitohemaglutinina. Aceeasi toxina este continuta si de plantele tinere de fasole si de alte plante cu boabe. De asemenea, fasolea mai contine si o serie de inhibitori ai tripsinei, o enzima secretata de pancreas care ajuta la digestia usoara a hranei consumate.
› vrei mai multBancul zilei
O blonda se gandea ea ca daca se va vopsi bruneta va fii mai inteligenta... S-a vopsit blonda si a decis sa plece in lume sa vada daca a devenit mai desteapta... In timp ce se plimba cu masina vede un cioban cu niste oi... Se opreste langa cioban si-i spune:
- Nene daca iti spun din prima cate oi ai aici imi dai una?
- Da fata mea, ia spune!
- 384
- Doamne, dar ce inteligenta esti dumneata, ia o oaie!
Blonda suie oaia in masina si cand se plece ciobanul ii spune:
- Doamna daca iti spun ce culoare are parul tau natural imi dai oaia inapoi?
- Ia spune nene !
- Esti blonda !!
- Cum v-ati dat seama ?
- Pai mi-ati luat cainele !!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 2
_ E_ _ E_ E_ _ _ _ IV
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
16 noiembrie 1995
Ziua internationala a tolerantei
Ziua internationala a tolerantei este marcata in fiecare an la 16 noiembrie, pentru a indemna omenirea la intelegere si respect reciproc, dialog si cooperare intre culturi, civilizatii si popoare, pentru a descuraja atitudinile extremiste dominate de violenta si ura. Aceasta zi a fost proclamata la 16 noiembrie 1995, in cadrul Conferintei generale a UNESCO de la Paris, cand statele membre UNESCO au adoptat "Declaratia principiilor tolerantei", enuntata in 1986, care defineste termenul de toleranta ca fiind respectul, acceptarea si aprecierea diversitatii si bogatiei culturale, a manierelor de exprimare, a calitatii noastre de fiinte umane.