Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Dimineata va incepe excelent pentru tine si vei simti ca poti face fata oricarei provocari. Cu toate acestea, nu te grabi sa intervii in anumite activitati care nu te privesc in mod direct, pentru ca poti avea de suferit!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Paianjenul de canal produce un venin foarte toxic pentru om si alte primate, dar inofensiv pentru multe alte animale, care au dezvoltat probabil anticorpi ce neutralizeaza toxina. Intepatura acestei insecte este de cele mai multe ori mortala, insa exista cercetari care au stabilit ca veninul ar contine o molecula care ar putea preveni decesul in cazurile de atac de cord.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un mos de 119 si nevasta de 109 merg la tribunal sa divorteze.
Judecatorul: da de cati ani sunteti casatoriti?
- Apoi au trecut 80 raspunde mosul
Judecatorul: Da de cati ani nu va mai intelegeti?
- Pai de 50, domn judecator
Judecatorul: Si atunci ce ati asteptat pana acu'?
- Sa moara copiii si sa nu sufere, raspunse mosul

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

R_ PR_ Z_ NT_ TIV


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult