Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Caracatita se poate camufla! Cea mai uimitoare linie de aparare este capacitatea sa de a se ascunde in vazul celor din jur. Cu ajutorul unei retele de celule de pigment si a muschilor de specialitate din pielea sa, caracatita poate potrivi aproape instantaneu culorile, modelele si chiar texturi ale imprejurimilor sale. Pradatorii cum ar fi rechinii, anghila sau delfinii inoata pe langa caracatite fara a le observa. Exista specii de caracatita care sunt capabile sa-si schimbe forma corpului pentru a imita alte animale. Unele pot sa desurubeze un capac sau chiar sa se strecoare prin locuri foarte greu acesibile, deoarece au capul foarte moale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Mergea unu' pe un camp. Da peste o groapa, adanca, de nu-i vedea fundul. Ia o pietricica, o arunca in groapa, asculta...nimik. Ia un bolovan, il arunca, asculta, nimik. "Ba, da' asta n-are fund?!" Vine cu o sina de cale ferata, o rostogoleste pana la buza gropii si o arunca. "Ba, asta tre' sa zdrangane cand ajunge jos!" ...nimik!
"Mama, groapa asta merge pana in fundul pamantului!!!" Cand sa plece, apare o capra in fuga si sare in groapa. "Mama, ce capra nebuna, cum s-a aruncat in groapa asta fara fund!!". Pleaca cam nedumerit si se intalneste cu unu', care il intreaba: "Ba, n-ai vazut o capra?" "O capra alba, cu barbuta, doua cornite?" "Da, aia." "Era capra ta?" "Da." "Bai, frate, imi pare rau, ti-a 'nnebunit capra, s-a aruncat intr-o groapa adanca si n-am mai vazut-o!" "Cum s-a aruncat, ca o legasem de o sina de tren atata?!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

MAG_ _ AR_ ZARE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 februarie 1868
Se naste pictorul Stefan Luchian

La 1 februarie 1868 se naste Stefan Luchian supranumit poetul plastic al florilor. Cu o vocatie declarata inca din scoala primara, l-a avut in perioada de formare ca maestru pe Nicolae Grigorescu.  Din vasta opera artistica a lui Stefan Luchian amintim cateva dintre ele: ”Ultima cursa de toamna”, ”Margine de crang”, ”Salciile de la Chiajna”, ”Fantana de la Brebu”, ”Dupa ploaie”, ”Vara”, portretele ”Safta florareasa”, ”Mos Nicolae Cobzarul”, ”Dumitrita”, ”Paralute”, ”Flori de tufanica”, ”Anemone”, ”Maci” si autoportretul ”Un zugrav”.

› vrei mai mult