Distractie
Horoscopul zilei
Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)
Daca ai nevoie de niste bani, nu ezita sa le ceri prietenilor. Acum e momentul sa afli cine iti sare in ajutor!
› vrei zodia taCultura generala
Gecoul zidurilor - este o soparla din familia geconidelor, avand partea inferioaraa degetelor acoperita cu o pernita adeziva nedivizata, in forma de frunza. Traieste in tarile din jurul Marii Mediterane. Aceasta soparla lunga de 12-18 cm e intanlita pe stanci si ziduri. Adesea intra in locuintele oamenilor. Urca pe geamuri, pereti si plafoane. Distruge un numar mare de muste, de tantari si de aceea este protejata de populatia locala si introdusa in hoteluri in locul hartiei de muste. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All
› vrei mai multBancul zilei
Intr-o zi ii trimite Dumnezeu pe Sf Petru, Sf Pavel, Sf Iosif si Iuda pe pamant sa observe ce se mai intampla si sa aduca ce le place lor din ce gasesc.
Dupa vreo 3 saptamani se aud batai in poarta Raiului.
- Cine e? intreaba Dumnezeu.
- Sf Petru! Am adus muzica! Dupa care intra.
Dupa 5 zile, batai in poarta.
- Cine e?
- Sf Pavel! Am adus bautura si tigari! Intra si el.
Dupa alte 3 zile vine si Sf Iosif cu 3 femei frumoase.
Petrec ei ce petrec acolo sus si, prin zgomotul muzicii, se disting batai usoare in poarta Raiului. Dumnezeu si intreaba:
- Cine e?
- Iuda.
- Si ce ai adus?
- Politia!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
REPRE_ ENTATIV
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "REPREZENTATIV"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane
La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.
Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.