Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Reusesti sa termini de citit o carte inceputa mai demult. Deja te gandesti la urmatoarea carte pe doresti sa o citesti.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Plosnita cerealelor sau gandacul puturos marmorat (Halyomorpha Halys) este originar din Asia de Est. Are in general o culoare cenusiu-maronie (sau verde, daca este o insecta tanara). Este o insecta daunatoare pentru numeroase culturi, polifaga (nesatula), hranindu-se cu seva plantelor, fie ca e vorba de frunze, fructe sau muguri: peste 120 de specii de plante, in special copaci, ii pot servi drept gazda pentru reproducere. Le plac, de asemenea, zidurile, peretii sau gardurile acoperite de plante agatatoare. Nu inteapa omul si nu transmite agenti patogeni la om, doar la plante transmite agenti patogeni, cum ar fi drojdii, bacterii, fitoplasmoze, ciuperci care produc putregaiuri, etc). Degaja un miros neplacut daca insecta se simte amenintata. Glandele parfumate sunt situate pe suprafata dorsala a abdomenului si pe partea inferioara a toracelui. Mirosul neplacut, intepator, pe care il pot degaja este destul de deranjant si pentru om.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Odata s-au adunat mai multi din mai multe tari si si-au propus sa spuna ce au mai frumos in tarile fiecaruia:
-Spune un francez ca ce fete are el in tara lui.
-Spune un chinez ca ce covoare are el acasa.
-Spune un american ca ce vitezomani sunt ei acolo.
-Spune un german ca ce tactica au ei in tara lor.
-Apoi,vine randul lui Bula din Romania si spune ca: \\\" Noi pupam fete freantuzesti, pe covoare chinezesti, cu viteza americana si cu tactica germana\\\".

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

VAL_ _ _ TATEA


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "VALIDITATEA"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

3 ianuarie 2018
Modulul Chang'e-4 reuseste prima aselenizare realizata vreodata pe fata nevazuta a Lunii

La 3 ianuarie 2018 China, prin modulul de explorare Chang'e-4, reuseste prima aselenizare realizata vreodata pe fata nevazuta a Lunii. Spre deosebire de fata Lunii aflata cel mai aproape de Pamant, care este intotdeauna indreptata spre planeta noastra, nicio sonda sau modul de explorare nu au atins vreodata solul celeilalte parti. Fata ascunsa a satelitului natural al Terrei este montana si accidentata, presarata cu cratere, in timp ce fata vizibila ofera multe suprafete plane, care permit aselenizarea. Verifica-ti cunostintele despre Luna in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro. 


Luna

› vrei mai mult