Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


In aceasta zi vei ajuta parintii la curatenia in casa. Dar ca sa fii cu adevarat de ajutor, fa doar ce iti cer parintii si nu incerca sa te bagi in lucruri serioase.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Gandacul puturos marmorat este o insecta daunatoare plantelor. Oricat de respingatoare ar parea cand sunt prin preajma noastra, adevaratul impact al acestor insecte este asupra culturilor - sunt atacate livezile cu precadere, de mere, pere, piersici, dar si culturile de gradina, porumb, vita-de-vie sau soia. Se hraneste cu seva plantelor, fie ca e vorba de frunze, fructe sau muguri: peste 120 de specii de plante, in special copaci, ii pot servi drept gazda pentru reproducere. Le plac, de asemenea, fatadele acoperite de plante agatatoare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

In noaptea nuntii,mirele o intreaba pe proaspata sa sotie daca poate sa aiba un sertar in dulap pe care sa-l foloseasca doar el si pe care ea sa nu-l deschida niciodata.Sotia este de acord.30 de ani mai tarziu,intr-o dimineatza,sotia vede sertarul intredeschis.
Dupa o secunda de ezitare,decide sa traga cu ochiul in sertar:3 mingi de golf si zece mii de dolari.Mai tarziu,seara,il ia la intrebari pe sot si-i cere sa se explice.Sotul ii spune ca a pus in sertar cate o minge de golf de fiecare data cand a inselat-o.Femeia sta un pic,reflecteaza,si-si zice ce de 3 ori in 30 de ani nu e chiar asa rau.Il intreaba apoi ce-i cu banii.El spune:"De fiecare data cand strangeam 20 de mingi,le vindeam!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

D_ _ INATIUNE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

6 octombrie 1408
Atestarea documentara a municipiului Iasi

La 6 octombrie 1408 are loc atestarea documentara a municipiului Iasi intr-un document emis de domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun, un privilegiu comercial acordat la 6 octombrie 1408. in 1564, domnitorul Alexandru Lapusneanu a mutat aici capitala Moldovei de la Suceava. Intre 1565 si 1859, orasul a fost capitala Moldovei, apoi, intre 1859 si 1862, atat Iasi cat si Bucuresti au fost capitalele de facto ale Principatelor Unite ale Moldovei si Valahiei. In 1862, cand uniunea celor doua principate a devenit deplina sub numele de Romania, capitala tarii a fost stabilita la Bucuresti.

› vrei mai mult