Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Lumina produsa in interiorul licuricilor este o lumina care nu emite caldura decat in procent foarte mic, lumina pura fiind cea care domina reactia chimica, aceasta fiind in procent de peste 95%. Un bec emite 90% din energie sub forma de caldura si numai 10% ca lumina. Daca licuriciul ar produce atat de multa caldura cum produce un bec, atunci cand s-ar aprinde s-ar incinera singur. Licuricii produc lumina printr-o reactie chimica eficienta numita chemiluminiscenta care le permite sa straluceasca fara a emite si energie termica.
› vrei mai multBancul zilei
Erau trei frati. Mama lor il trimise pe cel mare in padure dupa ciuperci. Cand a ajuns a mancat ciuperci care erau otravite si in drum spre casa zicea incontinu eu eu eu eu... Merge cel mijlociu in padure a mancat ciuperci si a inebunit in drum spre casa zice: Pentru o lingura de fasole pentru o lingura de fasole... Merge cel mic si mananca si el si pana acasa zice un cocos mic si gras un cocos mic si gras. Ajung acasa mama vazand ca au inebunit s-a impuscat. Ei au chemat politia,iar politia intreaba: Cine a impuscat-o cel mare zicea eu eu eu eu k a inebunit..
politistul: pentru ce??
cel mijlociu: pentru o lingura de fasole pt o lingura de fasole...
politistul: ce sunt eu in fata voastra??
cel mik: un cocos miik si gras un cocos mik si gras
Shop Clopotel.ro
![Limba moderna franceza - Clasa 4 - Manual - Hugues Denisot, Marianne Capouet, Raisa Elena Vlad, Cristina Grigore](https://www.libris.ro/img/pozeprod/28220/28219296-1-small-1.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
VAL_ D_ TATEA
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "VALIDITATEA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
![Limba moderna franceza - Clasa 4 - Manual - Hugues Denisot, Marianne Capouet, Raisa Elena Vlad, Cristina Grigore](https://www.libris.ro/img/pozeprod/28220/28219296-1-small-1.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".