Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Azi poti sa te consideri norocos. Incearca sa participi la tombole sau concursuri. Posibil sa castigi.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai veche epopee a omenirii este "GHILGAMES" si dateaza de la inceputul mileniului al III-lea i.e.n. Povestea lui Ghilgames a fost descoperita in secolul al XIX-lea, aceasta capatand celebritate in cultura populara. Cea mai timpurie inscriptie despre Ghilgames conform Enciclopediei Britannica a fost descoperita in biblioteca regelui asirian Assurbanipal. Cu toate ca Ghilgames e considerat un erou mitic, este privit totdata si ca un rege istoric (epopee - poem epic de mari dimensiuni in versuri, in care se povestesc fapte eroice, legendare sau istorice, dominate adesea de personaje extraordinare sau supranaturale).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Era bula la scoala si profesoara le da ca tema sa spuna ce fac cand pleaca vaporul, ce fac cand se ineaca un om, ce fac cand e coada la paine, si ce fac cad se bat doi tipi. Bula se duce acasa si il intreaba pe taicasu ce face cand pleaca vaporul, cand se ineaca un om, cand e coada la paine si cand se bat doi tipi. Taicasu ii raspunde:pai cand pleaca vaporul faci cu batista, cand se ineaca un om il tragi cu sfoara, cand e coada la paine iti astepti randul, cand se bat doi tipi chemi politia. A doua zi bula la scoala cu mana pe sus, profesoara il vede si ii spune sa citeasca tema Si zice bula : Cnd pleaca vaporul il trag cu sfoara , cand se ineaca un om fac cu batista, cand e coada la paine chem politia, cand se bat doi tipi imi astept randul

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

R_ PR_ _ _ NT_ T_ V


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

3 septembrie 1546
A incetat din viata Petru Rares, domn al Moldovei

La 3 septembrie 1546 trece in nefiinta Petru Rares, domn al Moldovei. A fost fiul natural al lui Stefan cel Mare. A urmat in linii mari politica interna si externa stabilita de tatal sau, avand si o parte din calitatile acestuia - ambitia, indrazneala, vitejia, religiozitatea, gustul artistic - dar, fire mai aventuroasa, a facut si erori, mai ales in politica externa. A fost domn al Moldovei de doua ori, prima data intre 20 ianuarie 1527 si 18 septembrie 1538, iar a doua oara intre 19 februarie 1541 si 3 septembrie 1546. 

› vrei mai mult