Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Denumirea monedei romanesti, LEU vine de la taleri-leu olandezi care aveau gravat pe revers un leu rampant. In secolul al XVII-lea in statele romanesti circulau printre alte monede, taleri-leu olandezi. Chiar si dupa iesirea din uz a talerilor, numele de ''leu'' a fost pastrat ca termen generic pentru monede.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cica se-ntorcea Vasile de la coasa cu caruta. La un moment dat calul se opreste!!!Vazand ca nu poate sa-l urneasca din loc, Vasile lua biciul si incepu sa dea in cal. Calul, nemaiputand indura ii zise lu` Vasile:
- Ba, Vasile, nu ti-e mila sa dai in mine, ca is si eu suflet si ma doare...
Auzind Vasile calul ca vorbeste, se sperie si o ia la fuga pe camp, cainele dupa el!
Ajuns intr-un tarziu acasa, se pune langa un bolovan ca sa-si traga sufletul...Apare si cainele intr-un tarziu, se pune langa Vasile si-i zise:
- Ba, Vasile, tare m-am speriat cand am auzit calul ala vorbind...!

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

DI_ C_ IMINA_ O_ IU


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei

24 ianuarie 1946
Eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa

Bomba nucelara
Pe 24 ianuarie 1946
Adunarea Generala a ONU adopta prima rezolutie. Aceasta se refera la utilizarea in scopuri pasnice a energiei atomice si eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa. Armele nucleare s-au folosit impotriva oamenilor in anul 1945, in jurul incheierii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand SUA au aruncat cate o bomba atomica cu fisiune asupra oraselor japoneze Hiroshima si Nagasaki. Primul eveniment a avut loc in dimineata zilei de 6 august 1945.  Al doilea eveniment a avut loc dupa trei zile, la 9 august 1945. Folosirea acestor 2 bombe, din care a rezultat moartea imediata a aproximativ 100.000 – 200.000 de oameni (majoritatea civili) si chiar si mai multi cu trecerea timpului, a fost si ramane controversata. Criticii spun ca a fost un act de omucidere in masa inutil, in timp ce altii sunt de parere ca de fapt s-a limitat numarul de victime de ambele parti prin grabirea sfarsitului razboiului si evitarea unor lupte sangeroase pe teritoriul Japoniei; de asemenea se aduce argumentul reducerii inaintarii sovietice (si comuniste) in Asia drept una din consecintele acestor bombe.

› vrei mai mult