Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Vei incepe aceasta zi a saptamanii dornic/a sa muti muntii din loc, totusi, acest elan ti se va taia. Daca simti, ca anumite elemente nu iti fac bine, nu mai pierde timpul, delimiteaza-te de ele!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Fantana Trevi din Italia are o legenda care spune ca oricine arunca o moneda in fantana se va intoarce la Roma. Astfel, aproximativ 3.000 de euro sunt aruncati in fiecare zi de turistii care viziteaza aceasta fantana.

› vrei mai mult

Bancul zilei

John vine intr-o seara acasa beat mort.Ajunge pe hol,sparge o vaza,varsa pe covor,sparge usa de la dormitor,si,intr-un final,ajunge in pat.
A doua zi de dimineata se trezeste si vede ca vaza nu mai era sparta,covorul era curat...Atunci vede pe usa un bilet pe care scria:"Iubitule,ai micul dejun cald pe masa din bucatarie.Te pup!"Atunci il cheama pe fiul sau si il intreaba:
-Ce s-a intamplat aseara?
-Pai,ai intrat in casa.
-Si?!
-Si-ai spart vaza preferate a mamei.
-Si?!
-Si-ai varsat pe covor.
-Si?!
-Si-ai spart usa de la dormitor.
-Si?!
-Si mama te-a tarat in pat.
-Si?!
-Si-a-nceput sa te dezbrace.
-Si?!
-Si tu ai spus:"-Lasa-ma cucoana ca-st om insurat!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

R_ PR_ _ _ NTAT_ V


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult