Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Echilibrul emotional va fi puternic zdruncinat astazi cand vei fi pus/a in fata unei nedreptati evidente. Chiar daca ai slabe sanse sa iti revii din aceasta situatie, tot trebuie sa incerci! Nu te lasa dominat de emotii!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Plosnita cerealelor sau gandacul puturos marmorat (Halyomorpha Halys) este originar din Asia de Est. Are in general o culoare cenusiu-maronie (sau verde, daca este o insecta tanara). Este o insecta daunatoare pentru numeroase culturi, polifaga (nesatula), hranindu-se cu seva plantelor, fie ca e vorba de frunze, fructe sau muguri: peste 120 de specii de plante, in special copaci, ii pot servi drept gazda pentru reproducere. Le plac, de asemenea, zidurile, peretii sau gardurile acoperite de plante agatatoare. Nu inteapa omul si nu transmite agenti patogeni la om, doar la plante transmite agenti patogeni, cum ar fi drojdii, bacterii, fitoplasmoze, ciuperci care produc putregaiuri, etc). Degaja un miros neplacut daca insecta se simte amenintata. Glandele parfumate sunt situate pe suprafata dorsala a abdomenului si pe partea inferioara a toracelui. Mirosul neplacut, intepator, pe care il pot degaja este destul de deranjant si pentru om.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula se plimba cu bunica lui pe strada.El vede pe jos 100 de lei.
-Bunico,bunico uite pe jos 100 de lei!
-Nu bula ce-i pe jos acolo ramane
mai merg ei ce merg
-Bunico uite 200 de lei
-Nu bula ce-i pe jos acolo ramane
si tot asa pana cand
-Bunico bunico uite pe jos 1000 de lei
-Nu bula ce0i pe jos acolo ramane
si mai merg ei c merg ca bunica cade intr-o groapa
-Bula bula ajutor
-Nu bunico ce-i pe jos acolo ramane

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 4 out of 6   # Numar de greseli ramase: 2

DO_ _ NA_ _ UNE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

12 iulie 1475
Stefan cel Mare recunoaste suzeranitatea regelui Ungariei

Stefan cel Mare


La 12 iulie 1475 Stefan cel Mare, domnul Moldovei (1457-1504), a recunoscut suzeranitatea regelui Ungariei si a obtinut sprijinul lui Matei Corvin in lupta impotriva turcilor. Suzeranitatea este o relatie in care un stat sau o alta politica controleaza politica externa si relatiile unui stat tributar, permitand in acelasi timp statului tributar sa aiba autonomie interna. Statul dominant este numit "suzeranul". Testeaza-ti cunostintele despre Stefan cel Mare in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult