Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Timisoara a devenit in 1884 primul oras din Europa care a avut iluminat public electric. De retinut ca in acea perioada orasul apartinea de regatul maghiar (1860-1918).
› vrei mai multBancul zilei
O broscuta testoasa se plimba prin padure. Cu chiu cu vai, se suie ea intr-un copac.
Cam intr-o ora ajunge si ea in varful copacului. De acolo, scoate piciorusele in afara carapacei si isi da drumul in gol. Cade si dupa ce isi recapata cunostinta, o ia de la capat: iar se urca, ajunge in varf, iar isi da drumul in gol. Cade ca bolovanul, isi recapata cunostinta, iar ii trebuie o ora sa se urce pana in varf, iar se arunca.
Si tot asa... In acest timp, doua pasari stateau si discutau:
- Auzi draga, crezi ca e momentul sa ii spunem micutei noastre ca a fost adoptata ?
Un elefant si un soarece mergeau alaturi pe o carare din jungla. La un moment dat, soarecele se atinse de piciorul elefantului.
- Ce te inghesui, bruta? ii striga suparat elefantul.
Iepurasul se urca in copac. Ursul il intreaba:
- De ce te-ai urcat?
- Vreau sa mananc portocale.
- Da' pe pomu' asta cresc prune.
- Nu-i nimic. Am adus eu portocale.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
REPREZE_ _ A_ IV
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
30 octombrie 1938
Se difuzeaza radiofonic "Razboiul lumilor"
La 30 octombrie 1938 regizorul Orson Welles a difuzat radiofonic in New Jersey, "Razboiul lumilor”, o prelucrare a romanului lui H.G. Wells, care a starnit panica in randurile a mii de oameni care chiar au crezut ca S.U.A. au fost invadate de martieni. Piesa radiofonica a fost extrem de realista, efectele audio utilizate, precum si interpretarea foarte buna a actorilor au reusit sa starneasca panica printre ascultatori care nu s-au indoit ca e vorba de un atac al extraterestrilor. In New Jersey, populatia terifiata de ce auzea s-a urcat in masini in incercarea de a scapa din calea martienilor, a cerut autoritatilor masti de gaze si intreruperea electricitatii. O comisie federala a facut investigatii, dar a ajuns la concluzia ca nici o lege nu a fost incalcata, astfel incat realizatorii nu pot fi trasi la raspundere. Orson Welles s-a temut ca scandalul provocat de "Razboiul lumilor” ii va ruina cariera, insa publicitatea enorma l-a ajutat sa semneze un contract la Hollywood si sa regizeze cativa ani mai tarziu celebrul film "Cetateanul Kane”.