Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Guma de mestecat are o istorie foarte lunga, existand dovezi ca unii europeni au mestecat coaja de mesteacan in urma cu 9000 de ani, bucurandu-se de ea in scopuri medicinale, precum alinarea durerilor de dinti. Mayasii mestecau si ei o substanta numita chicle, derivata din arborele sapodilla, ca o modalitate de a potoli setea sau foame in timpul luptei. Cea mai veche guma de mestecat gasita, o bucata de gudron de scoarta cu imprimari de dinti bine definite, dateaza din urma cu 5,000 ani in urma.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ion mergea cu vaca pe drum. O ducea la oras sa o vanda. La un moment dat se intalneste cu Vasile, care ii spune : unde te duci, mai, cu boul asta?
Ion, mirat ca Vasile, om nascut si crescut la tara, confunda vaca cu boul, ii spune : apai nu vezi ca e vaca ?
La care Vasile : da' nu vorbeam cu tine, vorbeam cu vaca !

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ O_ _ NAT_ UNE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 septembrie 1804
Este descoperit unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala

La 1 septembrie 1804, Juno, unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala, este descoperit de astronomul german, Karl Ludwig Harding. Centura principala se afla in Sistemul Solar intre orbitele lui Jupiter si Marte. Este formata din milioane de corpuri ceresti, care pot fi impartite in trei tipuri: carbonat (tip C), silicat (tip S) si metalic (tip M). In prezent exista cinci mari corpuri ceresti: Pallas, Vesta, Cigia, Juno si cel mai mare corp ceresc: Ceres, care este clasificata ca o planeta pitica cu un diametru de 950 de kilometri. Aceste cinci corpuri ceresti reprezinta mai mult de jumatate din masa centurii principale, echivalent cu doar 4% din masa lunii (0,06% din masa pamantului). Descopera mai multe informatii despre asteroizi in sectiunea Eciclopedia din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult