Distractie
Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)
Trebuie sa fii mai zen si sa ai mai multa incredere in tine! Daca vei continua sa fii irascibil/a, sa nu fii surprins/a ca esti "uitat/a" de prieteni.
› vrei zodia taCultura generala
Teatrul Bolshoi din Moscova a fost construit pe locul unui teatru mai vechi care a ars in 1853. La intrarea in teatru elementele care te impresioneaza sunt opt coloane masive si carul de lupta al lui Apolo, element de arhitectura care facea parte si din vechiul teatru.
› vrei mai multBancul zilei
Un student ii scrie tatalui:
Draga tata, trimite-mi un milion (100RON), sa imi iau un dictionar foarte necesar.
Dupa trei zile primeste pachet de acasa, cu dictionarul de care zicea in scrisoare.
Suparat ca nu a mers smecheria, il vinde cu 50 lei la anticariat si o tine in cheltuieli cu amicii, pana face toti banii de dictionar praf, cand, iata, primeste o scrisoare de la tatal sau:
Draga baiete, sper ca iti prinde bine dictionarul, iar,daca ai studiat, intr-adeavar, vei vedea ca intre paginile lui ti-am pus si o bancnota de 100 Euro, sa te mai distrezi si tu cu fetele si prietenii.
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
VALI_ I_ A_ _ A
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "VALIDITATEA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
31 martie 1437
Rascoala taraneasca de la Bobalna
La 31 martie 1437 izbucnea rascoala taraneasca de la Bobalna, primul din razboaiele taranesti care aveau sa zguduie Transilvania. Rascoala a inceput atunci cand Gheorghe Lepes, episcopul catolic al Transilvaniei, a cerut sa se plateasca zeciuiala pe trei ani anteriori si intr-o singura transa, in conditiile in care aceasta nu mai fusese stransa din anul 1434. Mai mult, micii nobili maghiari si locuitorii romani (care inainte erau scutiti de plata zeciuielii, fiind ortodocsi) au fost si ei obligati sa o plateasca. Cand taranii au refuzat sa plateasca zeciuiala, episcopul i-a excomunicat. Miscarea a cuprins toata iobagimea: romani, secui, maghiari si sasi, acestora adaugandu-se oraseni saraci, lucratorii de la ocnele din Dej, Sic sau Cojocna, dar si o parte a micii nobilimi.