Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Chiar daca te-ai obisnuit sa faci aceleasi lucruri in ultimul timp, nu se va intampla o tragedie daca de exemplu vei merge pe jos pana la cumparaturi, sau vei petrece cateva ore in parc, in compania unei lecturi placute!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Americanul Jesse Owens (1913-1980) a stabilit in 1935 in decurs de 45 de minute trei recorduri mondiale (saritura in lungime, 220 de iarzi si 220 de iarzi garduri) si a egalat un al patrulea (100 de iarzi). O performanta de nimeni realizata intr-un timp asa de scurt.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Din cate miscari bagi un elefant in frigider?
Trei:deschizi usa, bagi elefantul, inchizi usa
Din cate miscari bagi o girafa in frigider?
Patru:deschizi usa, scoti elefantul, bagi girafa, inchizi usa.

Leul da o petrecere de ziua lui, toate animalele sunt invitate, cine nu va veni la petrecerea lui?
Girafa, pentru ca este inchisa in frigider.
Ca sa ajunga la petrecere iepurii trebuie sa treaca un rau fara pod, ei stiu sa inoate, dar raul este plin cu crocodili, cum trec?
Inoata pur si simplu, caci crocodilii sunt la petrecere

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

DOMI_ ATIU_ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult