Distractie
Horoscopul zilei
Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)
Atmosfera din grupul de prieteni pare incinsa, esti debusolat/a, pentru ca nu stii cum sa procedezi. Poate ca ar trebui sa luati o pauza.
› vrei zodia taCultura generala
Hotararea lui Tesla in a demonstra superioritatea curentului alternativ asupra curentului continuu al lui Edison a generat ceea ce se cunoaste drept ''razboiul curentilor''. In 1893 s-a organizat in Chicago o expozitie publica a curentului alternativ, demonstrandu-se superioritatea acestuia asupra curentului continuu al lui Edison. Nikola Tesla a lucrat pentru Thomas Edison.
› vrei mai multBancul zilei
Un tip se duce la un bar, mort de beat,cu paharul in fata,plangea de rupea pamantul.Vai dar de ce esti asa de dezamagit,barmanul intreaba:
-Far ce sa intamplat?
-Pai acuma trei luni, a murit mam si mi-a lasat 10.000$...
-Condoleantele mele..
-Acum doua luni,a murit si tata si mi-a lasat 25.000$...
-Imi pare rau domnule,foarte rau
-Luna trecuta a murit si frate-miu si mi-a lasat 50.000$...
-Vai trei persoane dragi,in asa scurt timp...
-Si luna asta nu mai pic nimin... nimic fir-ar sa fie...
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
REPRE_ E_ TATIV
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "REPREZENTATIV"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane
La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.
Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.