Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Este o zi grea pentru tine, te vei simti obosit/a. Trebuie, totusi, sa faci un efort sa ramai conectat/a la ce se intampla in jurul tau.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Uraniu (U) este un element chimic radioactiv solid. Uraniul are cea mai mare masa atomica dintre toate elementele naturale. In reactoarele atomice este folosit ca sursa de energie pentru producerea curentului electric.

› vrei mai mult

Bancul zilei

De cate armate e nevoie pentru a schimba un bec?

Raspunsul este: de cel putin sase. E nevoie in primul rand de germani, ca sa inceapa treaba. Nu pot lipsi din calcul francezii, pentru ca e mereu nevoie de cineva care sa se dea batut dupa ce a facut putin, foarte putin efort. Vor urma italienii, care vor incepe treaba, vor continua complet aiurea si vor da apoi bir cu fugitii, apoi englezii, pentru ca cineva trebuie sa si stea neclintit acasa fara sa miste un deget. Dupa atata circ vor aparea americanii, care vor face tot ce-a mai ramas de facut si-si vor asuma creditul pentru tot ce s-a facut pana atunci. Totul va fi incheiat "rotund" de elvetieni, in rolul celor care observa totul si se prefac ca nimic neobisnuit nu s-a petrecut.

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ EP_ E_ E_ _ A_ _ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei

5 noiembrie 2016
Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor

La 5 noiembrie, in fiecare an, incepand din 2016, este marcata Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. in decembrie 2015, Adunarea Generala a ONU a hotarat ca data de 5 noiembrie sa fie cunoscuta drept Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. Initiativa acestei zile a apartinut Japoniei, care, datorita experientei sale repetate, a acumulat de-a lungul anilor expertiza majora in domenii precum avertizarea timpurie a tsunami-urilor, actiunea publica si o reconstructie mai buna dupa un dezastru pentru a reduce un impact viitor.


Tsunami


Tsunami sau valul seismic poate fi provocat de seisme sau alunecari subacvatice ori dislocari abrupte de roci subacvatice, prabusirea unor meteoriti in ocean, dislocari bruste de ghetari sau cutremure in mijlocul oceanelor sau marilor. Tsunami-ul se poate propaga cu o viteza de pana la 700 km /h si inaltimea valului poate ajunge pana la 50 de metri (in functie de cat de abrubt este malul sau coasta pe care o loveste).

› vrei mai mult