Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Azi iti da tarcoale nervozitatea si risti sa ai neplaceri, atat la joaca, cat si acasa cu parintii. Pe seara, un prieten/a te scoate in parc pentru a te detensiona si pentru relaxare.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Argumente pentru care Pluto nu mai este considerata planeta sunt: 1. Este mult mai mica (avand masa chiar de cinci ori mai mica decat Luna); 2. Orbita lui Pluto intersecteaza orbita planetei Neptun (pentru o perioada de 20 de ani din cei aproximativ 248 de ani cat dureaza miscarea sa de revolutie). Nicio alta planeta nu intersecteaza orbita altei planete. Doar cometele si asteroizii fac acest lucru); 3. Nu a curatat spatiul cosmic din vecinatatea orbitei sale, adica se intalneste in mod regulat cu asteroizi aflati in apropierea orbitei sale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

iepurasul merge la cofetarie.
-AVETI DROGURI?
-NU ! AI INEBUNIT?
A DOUA ZI...
-AVETI DROGURI?
-NU, MA, TU NU INTELEGI?
A TREIA ZI...
A PATRA ZI...TOT ASA
IN A 9675-a ZI...
-AVETI DROGURI?
-DA, MA.AM ADUS SPECIAL PENTRU TINE!
-POLITIAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!
ASTIA AU DROGURI!!!!!!!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ RUNCH_ A_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult