Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Azi vei participa la o intalnire foarte importanta, alaturi de cateva persoane foarte importante. Daca stai bine cu banutii, ar fi o idee buna sa iti achizitionezi o tinuta noua pentru ca in astfel de circumstante, prima impresie chiar conteaza!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cafeaua abunda in vitamine. Multe dintre ele se pierd prin prajire, dar raman vitamine ca: B1, B2, B5, dar si minerale ca magneziul sau potasiul. Conchistadorii spanioli nu intamplator, beau o ceasca de cafea calda inainte de a lupta cu dusmanul. In ciocolata de asemenea se gasesc elemente active ca si calciu, sodiu, fier, vitamina E, desigur in cantitati destul de mici. Aceste substante minerale sunt adunate special pentru a face din acest produs un izvor deosebit de energie. Ciocolata tonifica foarte bine sistemul nervos central, datorita continutului in teobromina, o substanta care prin calitatile sale este apropiata de cofeina. Desigur, nu este atat de tare dar o bucata de ciocolata te ajuta sa inlaturi senzatia de somn si oboseala.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula si fratele mai mic se aflau in lift si fratele mai mic intreaba:

-Cum functioneazal iftu'?

Bula raspunde:

-Intri in el si coboara etajul 10 la tine.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ RUNCHI_ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 august 1227
Se stinge din viata Ginghis Han

La 18 august 1227 trece in nefiinta Ginghis Han, unul dintre cei mai mari cuceritori din toate timpurile. Ginghis Han („Intemeietorul“) a cucerit o mare parte din Asia si Europa, punand temeliile Imperiului Mongol si facand astfel unul dintre cele mai mari imperii pe care le-a cunoscut istoria omenirii. In anul 1206, la 42 ani si dupa o campanie militara impotriva unor triburi din estul Mongoliei, devine „mare conducator” (1206-1227) (hagan, „hanul hanilor”), sub numele de Ginghis, al unei populatii vorbitoare de dialecte mongole si turcesti. Ginghis a unit triburile mongole si a reusit sa ocupe cu ostile sale teritorii vaste, spre est, pana la Marea Chinei si spre vest pana la Marea Caspica, cuprinzand de doua ori dimensiunea Imperiului Roman si de patru ori Imperiul lui Alexandru cel Mare. 

› vrei mai mult