Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Azi ti-ai dori sa faci primul pas intr-o relatie de prietenie. Iti doresti mai mult, dar inca nu esti sigur/a pe tine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pierre de Fermat a descoperit si a studiat spirala care ii poarta numele (spirala lui Fermat). Pasiunea lui Fermat pentru matematica l-a condus la studii și cercetari care au prefigurat calculul probabilitatilor si teoria numerelor. La aceasta l-a stimulat și contactul cu Rene Descartes, al carui admirator sincer era.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bill Gates moare. Ajuns in fata lui Dumnezeu acesta ii zice : - Pentru ca ai fost un om foarte important te las sa alegi unde vrei sa mergi : in iad sau in rai. Dupa un timp de gandire Bill Gates zice: - Pai , as avrea sa vad cum este fiecare loc, daca se poate. Zis si facut. Prima data Bill Gates se duce in iad. Acolo distractie la culme femei misto, bautura muzica, etc. Dupa doua saptamani se duce si in rai. Ajuns acolo vede si el niste ingerasi care stateau pe norisori si cantau la harpa, in rest plictiseala. Asa ca Bill Gates se duce laDumnezeu si ii zice ca vrea sa mearga in iad. dupa vreo luna dumnezeu face o vizita in iad. Acolo il gaseste pe Bill Gates arzand intr-un cazan cu smoala. Disperat Bill Gates striga: -Doamne uite ce e aici. Nu seamana deloc cu ce era prima data cand am venit aici ! La care dumnezeu raspunde: - That was just a demo !

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 4 out of 6   # Numar de greseli ramase: 2

MAGHIA_ I_ A_ E


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti

La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de  noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.

› vrei mai mult