Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai mare colectie din Europa de icoane pe sticla se afla in muzeul de la biserica din comuna Sibiel, muzeu fondat de preotul Zosim Oancea.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O coada lunga la un magazin in padure. De zile intregi magazinul nu a fost deschis. Iepurasul, bine dispus, imbracat la costum, cu un diplomat in mina, se indreapta spre magazin. Ajunge pe la sfirsitul cozii, il vede vulpea, care era acolo, ca se baga in fata, il prinde.
- Stai si tu la coada, asa cum facem toti, nu te mai baga in fata.
Apoi il trinteste de un copac. Saracul iepuras se scutura, isi revine si apoi porneste mai departe. Ajunge linga lup, care era pe la mijlocul cozii. Si acesta il prinde, il scutura, apoi il trinteste de un copac. Cu greu se reculege iepurasul. Se reculege cumva si merge mai departe. Ajunge linga urs, care era chiar in fata. Il injura ursu' de nu se poate, il mai si bate bine. Cu un ultim efort, se scola iepurasul si foarte nervos striga:
- No, bine. Daca nu vreti voi, nici astazi nu deschid.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

D_ MINA_ IUNE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 septembrie 1804
Este descoperit unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala

La 1 septembrie 1804, Juno, unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala, este descoperit de astronomul german, Karl Ludwig Harding. Centura principala se afla in Sistemul Solar intre orbitele lui Jupiter si Marte. Este formata din milioane de corpuri ceresti, care pot fi impartite in trei tipuri: carbonat (tip C), silicat (tip S) si metalic (tip M). In prezent exista cinci mari corpuri ceresti: Pallas, Vesta, Cigia, Juno si cel mai mare corp ceresc: Ceres, care este clasificata ca o planeta pitica cu un diametru de 950 de kilometri. Aceste cinci corpuri ceresti reprezinta mai mult de jumatate din masa centurii principale, echivalent cu doar 4% din masa lunii (0,06% din masa pamantului). Descopera mai multe informatii despre asteroizi in sectiunea Eciclopedia din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult