Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Spre deosebire de zilele trecute, acum chiar poti spune ca totul este in regula. Indiferent ca e vorba de rude, prieteni sau colegii de scoala, te vei simti cu adevarat respectat/a si de aceea, trebuie sa continui sa adopti aceeasi atitudine!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Primul film sonorizat este "Cantaretul de Jazz" in anul 1927. Primele cuvinte din film au fost: 'Wait a minute, you ain't heard nothing yet'.

› vrei mai mult

Bancul zilei

6. Pierdut timp liber , il declar nul .
7. Firma de papetarie , executa la comanda fitzuici la orice materie si orice marime . Garantam nota peste 5 .
8. Dau lectii de chiul , garantez scaderea notei la purtare .
9. Schimb urgent loc in banca . De preferat liceele Shaguna , Meshota , Unirea , exclus Astra , Auto . Rand la geam , 7/7 , captushita cu guma de mestecat pe interior , include fitzuici la bio si latina shi un caiet uitat in pupitru , doua lectii la istorie pe banca , putin scrijelita in partea dreapta .
10. Scluptor in lemn 'de banca de shcoala' , distins cu scaderea notei la purtare si mentiune pentru parintzi vand unelte perfectzionate .

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

TRUNCHI_ T


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult