Distractie
Horoscopul zilei
Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)
Ai posibilitatea sa te implici in noi activitati, care ti-ar putea aduce satisfactii. Ai multe idei si planuri, dar cel mai bine ar fi sa astepti momentul potrivit pentru a le pune in practica.
› vrei zodia taCultura generala
Cocosul de mare (Lodoicea seychellarum) - este un palmier care creste pe tarmurile pietroase ale micilor insule situate in arhipelagul Sechelles din Oceanul Indian. Fructele sale, "nuci de mare", "cocos de mare" sau "nuca maledivica" au un diametru de aproximativ 50 de cm si ating o greutate de pana la 25 de kg. Din samburele fructului se pot face recipiente pentru apa cu o capacitate de 7-8 litri. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All
› vrei mai multBancul zilei
Soarecele vroia sa treaca granita ilegal. Se duce la elefant:
- Elefante, vreau sa trec granita, nu mai suport regimul, ma bate securitatea, vreau o viata mai buna, nu mai vreau sa stau cu 14 grade-n casa si sa ma asculte la telefon'... Tu esti mare, ascunde-ma si pe mine undeva sa trec si eu.
Elefantul se gandeste un pic si-l baga in buzunarul de la piept. Ajung ei la granita. Acolo vin granicerii, il iau pe elefant la control, vede cu detectorul de metale, totul e ok, ii purica valiza si aia e ok, il ia sa-l pipaie pe corp, tac-tac-tac, ajung la buzunarul de la piept.
- Ce-ai aici ?
La care elefantul, batand o palma zdravana (de elefant) pe buzunar:
- Aici? Poza unui prieten
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 2
TRU_ _ _ _ _ T
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
16 noiembrie 1995
Ziua internationala a tolerantei
Ziua internationala a tolerantei este marcata in fiecare an la 16 noiembrie, pentru a indemna omenirea la intelegere si respect reciproc, dialog si cooperare intre culturi, civilizatii si popoare, pentru a descuraja atitudinile extremiste dominate de violenta si ura. Aceasta zi a fost proclamata la 16 noiembrie 1995, in cadrul Conferintei generale a UNESCO de la Paris, cand statele membre UNESCO au adoptat "Declaratia principiilor tolerantei", enuntata in 1986, care defineste termenul de toleranta ca fiind respectul, acceptarea si aprecierea diversitatii si bogatiei culturale, a manierelor de exprimare, a calitatii noastre de fiinte umane.