Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Incepi sa interactionezi mai mult cu familia. Asta iti va da ocazia sa descoperi multe lucruri noi pe care nu le stiai despre unii membri ai familiei. Este un moment bun de reconectare si relaxare.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anii 2000 erau mai mult de 600 de milione de linii telefonice. Cu toate astea, jumatate din populatia lumii nu apucase sa dea niciodata un telefon.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o noapte ploioasa un barbat face autostopul.
Vede o masina care avea viteza mica si se urca in ea din mers, dar nu vede pe nimeni la volan.
Omul se inspaimanta.
Dupa ceva timp vede o curba si nu stie ce sa faca, dar vede o mana care intra pe geam si roteste volanul si tot asa la urmatoarele curbe.
Inspaimantat barbatul iese din masina si se duce la o carciuma. Acolo le povesteste la toti ce i sa intamplat.
Dupa cateva minute intra doi oameni si spune unul:
-Uite ma, asta e prostul care a intrat in masina noatra in timp ce noi o impingeam!!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea



TRUNCHIAT



Felicitari!!!  Ai castigat!!!


Joaca din nou

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult