Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Este o zi minunata pentru tine chiar daca este posibil sa mai primesti si o veste proasta. Azi vei vedea doar partea plina a paharului, asa cum spune o vorba din batrani.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Constantin Brancoveanu a fost executat la Constantinopol impreuna cei 4 fii ai sai avand 9 capete de acuzare: 1. Era acuzat de corespondenta secreta cu Austria, Moscova, Polonia si Venetia si de faptul ca transmitea acestora stiri despre turci. 2. Era de asemenea invinuit pentru diploma austriaca prin care era declarat principe al Sfantului Imperiu Roman; 3. Pentru saracirea tarii in dauna imbogatirii sale; 4. Pentru ca locuia la Targoviste 6 pana la 7 luni pe an, aducand astfel pagube Bucurestilor; 5. Pentru ca cumparase multe mosii, pregatind pe una construirea unui mare palat; 6. Pentru sumele depuse la Viena si Venetia 7. Fuga lui Toma Cantacuzino din 1711 ar fi fost cu acordul sau; 8. Pentru ca isi cumparase din Viena instrumente muzicale pe care nici sultanul nu le poseda; 9. Pentru ca a batut in Transilvania monede de aur.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi caini de vanatoare stau la taifas in padure.
-Ce ai astazi ca te vad foarte fericit?
-Stapanul meu si-a uitat cartusiera acasa!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

DOM_ _ AT_ U_ E


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult