Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Cel mai bun prieten/a nu trece prin clipe fericite in aceaasta perioada. Isi doreste sa aiba din partea ta mai multa sustinere si respect.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Planeta Mercur NU are atmosfera. Cu cat un corp ceresc e mai mic cu atat sunt mai mici sansele sa aiba atmosfera. Se intampla asta pentru ca forta de atractie este mica, adica atomii si molecule de gaz pot zbura in spatiu deoarece corpul ceresc nu ii poate mentine acolo, asa cum se intampla pe Pamant. Atunci cand NASA lanseaza o racheta in spatiu, aceasta trebuie sa atinga o viteza minima pentru a putea scapa de gravitatia Pamantului. Rachetele care nu ating aceasta viteza minima, numita viteza de evadare, cad inapoi pe Pamant. Orice obiect care se deplaseaza cu o viteza egala sau mai mare decat viteza de evadare, poate scapa si ajunge in spatiu. Gravitatia atrage inapoi orice obiect care se deplaseaza mai incet decat viteza de evadare. Viteza de evadare a Pamantului este de aprox. 11 km pe secunda. Avand o gravitatie mai mica, viteza de evadare a planetei Mercur este de aprox. 4 km pe secunda. Prin urmare, este mult mai usor sa ajungi in spatiu de pe Mercur, decat de pe Pamant. Din cauza aceasta cerul este negru tot timpul iar stelele se pot observa si pe timpul zilei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Doua oi, una italianca si una romanca se intalnesc pe un camp si se saluta:
- Bbbbeerrrllluuuusssccooonniii! zice oaia italianca.
- Bbbbbbbeeeecccaallliii! raspunde oaia romanca.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

D_ M_ _ AT_ U_ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

6 octombrie 1933
A fost infiintat primul spital de urgenta din Romania

La 6 octombrie 1933 a fost infiintat Spitalul de Urgenta din Bucuresti, actualul Spital de Urgenta Floreasca. Spitalul este infiintat la initiativa profesorului Nicolae Minovici si a lui Constantin Deculescu, secretarul general al Ministerului Sanatatii si Ocrotirilor Sociale, in 1934, din dorinta de a avea un spital pregatit sa preia la orice ora pacientii adusi de Societatea de Salvare, titulatura sub care functiona in acea vreme serviciul de ambulanta al Bucurestiului.

› vrei mai mult