Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Spre deosebire de zilele trecute, acum chiar poti spune ca totul este in regula. Indiferent ca e vorba de rude, prieteni sau colegii de scoala, te vei simti cu adevarat respectat/a si de aceea, trebuie sa continui sa adopti aceeasi atitudine!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Batalia pentru Normandia este considerata cea mai mare operatiune amfibie din istorie. A fost purtata in 1944 intre fortele germane si fortele Aliatilor ca parte a celui de-al Doilea Razboi Mondial. Operatiunile militare, cunoscute sub denumirea de Batalia pentru Normandia, au necesitat implicarea unui numar urias de soldati, aproape 3 milioane, care au traversat Canalul Manecii din Anglia pana pe plajele franceze ale Normandiei. Debarcarea din Normandia a fost una dintre cele mai importante operatiuni militare din al Doilea Razboi Mondial. De reusita acestei operatiuni a depins infrangerea Germaniei naziste, dar costurile victoriei uneia dintre cele mai mari batalii din istorie s-au tradus in pierderi de vieti omenesti colosale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Copiii stateau la rand pentru a servi pranzul in cantina unei scoli gimneziale catolice. Pe un colt al mesei era o gramada mare de mere. Maicutele lipisera pe tava cu mere un bilet pe care scria:"Ia doar unul, Dumnezeu te supravegheaza". Putin mai in fata, la capatul celalalt al mesei, se afla o gramada mare de prajituri cu ciocolata. Unul dintre copii a lipit un bilet: "Ia cate vrei, Dumnezeu e cu ochii pe mere.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

REC_ IZITORIU


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 aprilie 1983
Ziua internationala a monumentelor si siturilor

Ziua internationala a monumentelor si siturilor se sarbatoreste anual pe 18 aprilie, la initiativa  ICOMOS - Comitetul International al Monumentelor si Siturilor, propunerere facuta in 18 aprilie 1982, ea fiind apoi aprobata la Conferinta Generala UNESCO din 1983. Aceasta celebrare ofera posibilitatea constientizarii de catre public atat a diversitatii patrimoniului la nivel mondial, cat si a vulnerabilitatii acestuia si, in consecinta, a eforturilor necesare pentru protectia si conservarea sa.

› vrei mai mult