Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Azi poti sa te consideri norocos. Incearca sa participi la tombole sau concursuri. Posibil sa castigi.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Batalia pentru Normandia este considerata cea mai mare operatiune amfibie din istorie. A fost purtata in 1944 intre fortele germane si fortele Aliatilor ca parte a celui de-al Doilea Razboi Mondial. Operatiunile militare, cunoscute sub denumirea de Batalia pentru Normandia, au necesitat implicarea unui numar urias de soldati, aproape 3 milioane, care au traversat Canalul Manecii din Anglia pana pe plajele franceze ale Normandiei. Debarcarea din Normandia a fost una dintre cele mai importante operatiuni militare din al Doilea Razboi Mondial. De reusita acestei operatiuni a depins infrangerea Germaniei naziste, dar costurile victoriei uneia dintre cele mai mari batalii din istorie s-au tradus in pierderi de vieti omenesti colosale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

era Bula la scola si cand sa plece acasa donma lor le spuse sa alcatuiasa patru propozitii pt.maine.Bula se duce acasa si ii spune lu' masa sa-i spuna o propozitie.masa spune:"Taci ca-yi dau cu tigaia in cap"Bula o scrie si se duce si la tasu sa-l intrebe...tasu ii raspunde"Gool"
bula scrie si se duce la fratisu sa=l intrebe...fratisu ii raspune:"o ce gagici".bula scrie si se duce la sorsa sa ii spuna...sorsa ii rapunde:"un purcel mic si gras".A doua zi la scoala si il pune doamna lui sa spuna prop.Bula incepe:"taci ca-yi dau cu tigaia in cap"."gool".doamna lui ii spune ca cheama directorul daca nu spune prop."o ce gacici"spune bula.atunci doamna cheama directorul si il intreaba pe bula daca stie cine e el.Bula continue sa spuna prop.si ii spune directorului"un purcel mic si gras

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

C_ N_ ESI_ NALA


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "CONFESIONALA"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania

La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.

› vrei mai mult