Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Obiceiul impodobirii bradului de Craciun isi are probabil originea la egipteni. Acestia isi ornau casele, in cea mai scurta zi a anului (22 decembrie), cu frunze de palmier. Mai tarziu obiceiul a fost preluat de catre romani, primii care au inlocuit palmierii cu brazi.
› vrei mai multBancul zilei
Un ardelean zboara spre America... In avion, langa el, un american get-beget. Cum -la un moment dat- ardeleanului i se face foame, scoate o rosie sa o manance. Americanul, curios, il intreaba:
- Ce e aia?
- Pai, o rosie - zice ardeleanul.
- Ho-ho! La noi rosiile sunt de doua ori mai mari!...
Apoi, cand ardeleanul scoate un castravete, americanul il intraba:
- Ce e ala?
- Pai, un castravete!
- Ho-ho!... La noi castravetii sunt de trei ori mai mari!...
In sfarsit, ardeleanul scoate o lebenita... Americanul il intreaba:
- Ce e aia?
- Mazare, ma\'!... Mazare!...
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ _ LIDIT_ T_ _
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
1 aprilie 1582
Ziua pacalelilor
Obiceiul pacalelilor de 1 aprilie a aparut in vestul Europei, pe la jumatatea secolului al XVI-lea. In vechiul calendar iulian, Anul Nou se sarbatorea la 1 aprilie, dar in 1582, papa Grigorie al XIII-lea a facut trecerea de la vechiul calendar iulian la noul calendar, care avea sa-i poarte numele - calendarul gregorian, sarbatoarea Anului Nou mutandu-se de atunci pe 1 ianuarie. Oamenii au avut probleme in a se obisnui cu noua data a acestei sarbatori si au continuat sa-si trimita felicitari si sa-si faca urari tot pe 1 aprilie. Cei care continuau sa sarbatoreasca Anul Nou la 1 aprilie au fost numiti "nebuni de aprilie", de unde si denumirea de Ziua nebunilor (April Fools' Day) sau Ziua pacalelilor. Cu timpul, felicitarile trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au inceput sa fie considerate farse, fiind insotite adeseori de cadouri hazlii.