Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Este o zi romantica pentru tine. Vei face tot posibilul ca ca acest moment sa fie perfect.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Liliacul este benefic plantelor deoarece le scapa de insectele daunatoare, el joaca un rol ecologic extrem de important in polenizarea unor flori, deoarece transporta seminte. Cu toate acestea, liliecii sunt rezervoare naturale pentru multi agenti patogeni, cum ar fi rabia si, deoarece sunt extrem de mobili, sociali, si cu viata lunga (20-40 de ani), pot usor raspandi boli contagioase. Ei par a fi foarte rezistenti la multe boli pe care le transporta, ceea ce sugereaza un grad de adaptare a sistemelor lor imunitare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un om se plimba cu masina si o gaina il intrece.Apasa pe acceleratie si tot nu o poate intrece.Ajunge la o ferma unde erau crescute gaini la fel ca aceea:
-Ce au gainile astea de nu le pot intrece cu masina?
-Sunt gaini pentru carne.
-Si e buna carnea lor?
-Nu stim,ca nu le putem prinde.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

RE_ REZE_ TATI_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

8 octombrie 1857
Adunarea Ad-Hoc a Valahiei

La 8 octombrie 1857 Constantin A. Kretzulescu prezinta o rezolutie care cuprindea "doleantele fundamentale" ale romanilor, Adunarii ad-hoc din Valahia. Aceasta continea cereri asemanatoare Rezolutiei moldovene votate in 7 octombrie 1857 si exprima “doleantele fundamentale” ale romanilor munteni, aratind ca "dorinta cea mai mare, cea mai generala, acea hotarita de toate generatiile trecute, acea care este sufletul generatiei actuale, acea care, implinita, va fi fericirea generatiilor viitoare, este UNIREA PRINCIPATELOR INTR-UN SINGUR STAT, o unire care este fireasca, legiuita si neaparata, pentru ca in Moldova si Valahia suntem acelasi popor, omogen, identic, ca nici unul altul, pentru ca avem acelasi inceput, acelasi nume, aceeasi limba, aceeasi religie, aceeasi istorie, aceeasi civilizatie, aceeasi institutii, aceleasi legi si obiceiuri, acelasi temeiuri si aceleasi sperante, aceleasi trebuinte, aceeasi hotare de pazit, aceleasi dureri de trecut, acelasi viitor asigurat si in sfirsit, aceeasi misie de indeplinit". Pe 9 octombrie 1857, a doua zi dupa citire, rezolutia lui C.A.Kretzulescu este adoptata in unanimitate. Sursa: unitischimbam.ro

› vrei mai mult